Senaste nytt

HÖSTKURS 25 – 27 oktober 2019
Funderar du på vad du kan göra om det händer en olycka eller om det blir en kris?

FPFV´s höstkurs är inriktad på krisstöd i Hemvärnet. FPF utbildar för Hemvärnet i personaltjänst och personalvårdstjänst. Kursen kommer att handla om krisstöd främst för dig som tänker dig en framtid i Hemvärnets sektion 1.
Blir du intresserad efter kursen kommer vi att lotsa dig vidare så att du kan gå kurs och bli personalbefäl eller personalvårdsbefäl inom Hemvärnet.
Att vara medlem i eller gå med i Hemvärnet är inget måste, kursen är öppen för alla FPFV medlemmar som betalt sin medlemsavgift.

Plats: Göteborgs Garnison, Käringberget Göteborg
Inryckning: Fredag 25 okt senast kl 1800
Utryckning: Söndag 27 okt efter lunch

Resa: Ordnar du själv och du får ersättning mot kvitto. Bilersättning är 18,50/mil. Behöver du hjälp med resa måste du ange det i anmälan.

Klädsel: Civil
Förläggning: Dubbelrum m dusch och toalett i korridoren
Förplägnad: Mat serveras i Garnisonens matsal

Dagersättning á 72:-/dag samt fria resor, kost och logi

Anmälan till föreningsstyrelsen på e-post fpfv@fpf.a.se
Senast 20 september 2019.

Anmälan ska innehålla:
Namn, adress, mobilnummer, eventuella allergier, ev hjälp med resa, övrigt som du tycker är viktigt att styrelsen och instruktörerna vet.

Varmt välkommen!

Styrelsen FPFV

 

 

Träff hos landshövdingen i Halland
Varje år samlar Lena Sommerstad, landshövding i Halland de Frivilliga försvarsorganisationerna i Halland för en gemensam träff på Halmstad slott. Vi får information om vad som är på gång i länet samt en möjlighet att lära känna varann för att kunna samverka när så behövs. Och att vi frivilliga behövs är något som är helt säkert. Vi behövs både på den civila och den militära sidan om/när krisen skulle drabba oss.

Årsstämma 2019

En blåsig lördag i februari samlades ett antal medlemmar i västra föreningen för årsstämma. Efter en smaskig räk- kräftbagette och alkoholfri öl gick förhandlingar som en dans. Inga förändringar i styrelsen förutom att Ann-Cathrine Kroon-Sahlin lämnade styrelsen efter många års gediget arbete.

Lars Björk höll som avslutning ett mycket intressant föredrag om Ryssland.

Tyvärr kunde inte Ann-Cathrine var med på själva årsmötet så styrelsen bjöd henne på restaurang en kväll och avtackade henne lite mer formellt. Varmt TACK för allt du bidragit med under åren och stort LYCKA TILL i ditt nya värv som präst.